Welke stappen kan een café of restaurant zetten in de klimaat- en energietransitie? Ondernemers kunnen verduurzamen door energie te besparen, gebouwen te verbeteren en een verantwoorde menukaart aan te bieden. Het NKP onderzoekt waar de kansen liggen om de horeca klaar te maken voor de toekomst.
Veel horecaondernemers staan nog aan het begin van een verduurzamingstraject. In deze verkenning brengen we in kaart welke kansen en uitdagingen café- en restauranthouders tegenkomen bij het verduurzamen van hun pand en installaties, het tegengaan van verspilling en het verduurzamen van de menukaart.
Het NKP onderzoekt hoe verduurzaming bij kan dragen aan een stabiele toekomst voor deze ondernemers. Bovendien kunnen cafés en restaurants, door hun zichtbaarheid in de buurt, met hun keuzes anderen inspireren om ook duurzame stappen te zetten.
Luistervoer:
Het NKP bracht een werkbezoek aan Zeist, waar horecaondernemers ondersteuning krijgen bij het verlagen van hun energierekening. Samen met horecaondernemers, de gemeente en energieadviseurs gingen we in gesprek over de inzichten en lessen die uit deze aanpak naar voren komen. Verduurzaming horeca krijgt impuls in Zeist
Hoe kan de horeca verduurzamen? Op 14 mei heeft het Nationaal Klimaat Platform een bezoek gebracht aan Den Bosch. Tijdens deze dag sprak het NKP met horecaondernemers, mensen van de gemeente en Koninklijke Horeca Nederland over kansen en knelpunten voor verduurzaming van de horeca. Inzichten uit Den Bosch voor een duurzame horeca
In opdracht van het Nationaal Klimaat Platform zoekt Labyrinth horeca- en pandeigenaren uit heel Nederland – zowel uit stadswijken als dorpscentra – die willen meepraten over de uitdagingen in de sector en de impact van de energie- en klimaattransitie. Gezocht: horecaondernemers en pandeigenaren
Worstenmakerij Brandt en Levie en de Oesterzwammerij laten zien hoe ze duurzaam en gezond voedsel kunnen maken. Journalist Liesbeth Staats bespreekt deze initiatieven met Veronique Dries, Sustainability Specialist bij de Vermaat Groep, een grote speler in catering. Pocastaflevering: lekker én toekomst bestendig eten
Nieuws Activiteiten Webinars Klimaatkennis Publicaties Over ons Contact
Geen belangrijke updates missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.