Vaak bepalen smaak en prijs wat we eten, terwijl duurzaamheid en gezondheid een minder grote rol spelen. In deze podcast legt Samuel Levie, van worstenmakerij Brandt en Levie, uit hoe zij met lokale en ambachtelijke producten werken. Bij de Oesterzwammerij laat mede-eigenaar Erik Boele zien hoe oesterzwammen groeien op koffieprut: een perfect voorbeeld van circulair ondernemen.
Journalist Liesbeth Staats bespreekt deze initiatieven met Veronique Dries, Sustainability Specialist bij de Vermaat Groep, een grote speler in catering. Met hun Food Vision 2027 zetten zij in op minder voedselverspilling, CO2-reductie, verantwoorde inkoop en gezondere voeding. Als een organisatie met grote impact voelen zij een sterke verantwoordelijkheid. Hoe brengen deze pioniers de transitie naar lekker én toekomstbestendig eten in de praktijk?
Nieuws Activiteiten Webinars Klimaatkennis Publicaties Over ons Contact
Geen belangrijke updates missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.