Podcastaflevering Lekker en toekomstbestendig eten

Hoe verleiden we mensen tot een duurzamere en gezondere voedselkeuze?

Vaak bepalen smaak en prijs wat we eten, terwijl duurzaamheid en gezondheid een minder grote rol spelen. In deze podcast legt Samuel Levie, van worstenmakerij Brandt en Levie, uit hoe zij met lokale en ambachtelijke producten werken. Bij de Oesterzwammerij laat mede-eigenaar Erik Boele zien hoe oesterzwammen groeien op koffieprut: een perfect voorbeeld van circulair ondernemen.

Journalist Liesbeth Staats bespreekt deze initiatieven met Veronique Dries, Sustainability Specialist bij de Vermaat Groep, een grote speler in catering. Met hun Food Vision 2027 zetten zij in op minder voedselverspilling, CO2-reductie, verantwoorde inkoop en gezondere voeding. Als een organisatie met grote impact voelen zij een sterke verantwoordelijkheid. Hoe brengen deze pioniers de transitie naar lekker én toekomstbestendig eten in de praktijk?

 

Luistervoer

 

 

 
 

 

 

 
 
 

 

Cookie-instellingen