Aan de landbouwtafel

08-05-2024

In samenwerking met Food Hub en De Balie organiseren we een reeks landbouwtafels. Op woensdag 8 mei aanstaande bespreken we bestaande visies op het voedselsysteem van de toekomst. Waar kunnen we het in elk geval over (on)eens zijn? En wat voor landbouw en landschap levert dat op?

Onder begeleiding van Imke de Boer (WUR), een autoriteit op het gebied van duurzame voedselsystemen en landbouw, kijken we tussen de regels van verschillende visies door naar het Nederland van de toekomst. Wat is de rol van het dier in het Nederlandse voedselsysteem? Hoe zorgen we dat het voedsel dat we verbouwen ook daadwerkelijk voedzaam is? En hoe bieden we grote sociale en milieuvragen het hoofd?

Aan de landbouwtafel

Publiekelijk, in plaats van achter gesloten deuren, werken wij tijdens onze landbouwtafels toe naar een breedgedragen narratief. Als buitenparlementaire formatie gaan we in deze dialogen op zoek naar meerderheden voor oplossingen waar we vandaag nog aan kunnen beginnen. We brengen een urgent signaal naar de politiek. De toekomst van duurzame landbouw in Nederland staat op immers op het spel – en daarmee het lot van zowel boeren als natuur.

Dit programma is gratis toegankelijk en ook live te volgen via de site van De Balie. 

 

 

 

Afbeeldingen

 

 

Blijf op de hoogte

Geen belangrijke updates missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

 

 

Cookie-instellingen